József Attila lakótelep


Forrás: 
Saját - Bp újság
József Attila lakótelep

" Körzeti megbízott járőrben a József Attila lakótelepen"

1966_joszef2.jpg

Ez bizony nem 1966, hanem tán  1961. Hátulról a harmadik épület még fel van állványozva, már pedig amikor mi 1962-ben a környékre költöztünk, azok már készek voltak. A felállványozott ház előtt megy keresztben a Napfény utca, ott még mindenféle gödröket vélek a képen látni, azt csak 63 körül aszfaltozták fel. A buckákon keresztül mentem az Attila étterembe előfizetéses ebédre mint kisiskolás...A rendőrbácsi viszont ismerős. Nem lehet, hogy ő volt a Misi rendőr?

ÁDY képe

Lehet, hogy a kép régebbi, de az újság 1966-os

Hogy egy újságban az aktuális riporthoz milyen (akár ősrégi) képeket tesznek (tettek) bele, arról köteteket lehetne írni. Arról meg még többet, hogy egy cikk valóságtartalma mennyi?

Ez így volt 30-50 évvel ezelőtt. Hogy most mi van, azt nem tudom, mert nem olvasok újságot...

 

bfonok

Megint a dátumoknál vagyunk.Szerintem is a forrás dátumával kellene jelölni, aztán esetleg ha valami utal a tárgy évkörére, azt külön feltüntetni! Feribá

admin képe

Pontosan ez melyik utca? A térképen bejelölöm!

99.9 % bizonyossággal ez a Csengettyű utca, a harmadik ház mögött keresztben lenne a Napfény utca, a Misirendőr meg a Kiserdő felé kerekezik Az utca másik oldalán most egy park van, akkor a távfűtőművek telepe volt, régi mozdonyokból átalakított kazánok egy hosszú épületben, azok adták a fűtést és melegvizet. A hátulsó két ház túloldalán pár tízemeletes szovjet panelház épült, szétrobbantva a telep egységes architektúráját, azok mögött meg a Pest-Buda mozi. A dátumot merő jóindulatból igyekeztem kijavítani, mert hogy arra lakom a telep építése óta, pedig már szivesen elköltöznék valami luxusvillába, de hát ez az ingatlanadó meg minden:)

ÁDY képe

Köszönöm évszám pontosítását és

a kép kiabál, egy Most fotóért. Ki vállalkozik?
(ha kell, én összerakom)

hétvégén megpróbálom

ruzslac.63 képe

ruzslaci63 Helló ÁDY!  Én vállalkoznék rá de sajnos hál istennek a fák nagyra nöttek , a házakból alig látszik valami.Szerintem inkább egy őszi képen jobban látszana az utca . Csengettyü utca ahogy xdj irja.

Boros János képe

Az első ház a Csegettyű 21.

anyukám ma is ebben a házban lakik. 1963-ban költöztünk be.