Videoton RA 6363S Hiba


Nemrég vásároltam egy Videoton RA 6363S Receivert. A problémám a következő lenne! Az erősítőre Cd-t vagy DVD-t rákötve a nagyobb jelerőségű lemezeknél a hang szagatottan hallatszik, pár másodperces részek kimaradnak! A Cd lejátszót most annak fejhalgató kimeneteléről halgatom mivel az szabályozható, de nagyobb hangerőnél ott is ugyan ez a jelenség! Az erősítő tuner része kifogástalanul szól! A lemezek ill. a CD és DVD lejátszó hibátlan, azokat fejhalgatóval kipróbáltam!

Abban kérnék segítséget, hogy mi lehet a hiba oka ill. javítható-e? Ha javítható akkor kb. mennyibe kerülne?

A válaszokat előre is köszönöm!

Szerintem az előerősítő panelt kellene végig mérni. Feszültségeket lemérni minden hol a panelon. Ezt általában kondenzátor, vagy a bemenő vezérlő ic hibája okozhatja. Egy szervízes max 1500Ft-ért megcsinálja.

Csak cd-nél vagy más forrásról is csinálja? Még az is lehet, hogy a cd kimenő feszkója túlvezérli a vidit.

Köszönöm! CD-nél, DVD-nél, Discman, mp3 lejátszónál, számítógépnél is csinálja.

Ha mind a kettő magnó bemenetnél ugyan azt csinálja, akkor egyértelmű előfok hiba.

badboy képe

Sziasztok!

 

A kérdéses erősítő át került a tulajdonomba, hála goodman-nak(köszi érte). A hiba jelenségre lenne egy kérdésem, mivel mindegyik bemeneten jelntkezik, lehet előfok hiba, vagy inkább ELKO probléma? Ha túl van vezérelve az erősítő tönkre mehet a végfokom? Viszont a némítás funkció se működik, ha hozzáérek a bemenetválasztó gombokhoz, vagy a bekapcsoló gombhoz! A szabályozó modulban keresendő a hiba?

 

panblue képe

A túlvezérelt jelszint nem teheti tönkre a készüléket,max torz lehet a hang,de én soha nem tapasztaltam ilyet a vidinél.

Mindenképp előfok hiba lesz --> lásd oldretro válaszát.

panblue

 

.....ellenörzésével kezdeném.....

A kimeneti feszültségeket kellene műszerrel ellenörizni, kis- és nagy hangerő esetében.

Amennyiben rendben van, akkor vizsgálódnák az előerősítő köreiben.....

Mindennek elötte megnézném, hogy az össze-  (be-) csatlakoztatás a jelszintnek megfelelő pontra történik-e ?

 

"! A Cd lejátszót most annak fejhalgató kimeneteléről halgatom mivel az szabályozható, de nagyobb hangerőnél ott is ugyan ez a jelenség!"

"... a CD és DVD lejátszó hibátlan, azokat fejhalgatóval kipróbáltam!"

Nem egyértelmű a jelenség leírása.

 

 

 

badboy képe

Nos akkor a hibajelenség a következő: nagybementű jelszintnél mint pl.: cd lejátszó vagy pc, az erősítő bemenetein egy pillanatra megjön a hang majd pár másodpercre elnémul, majd megint szól pár másodprcig és így tovább...Magnót vagy lemezjátszót kötve rá még nem próbáltam, de szerintem annál nem csinálja. Ha a pc jelét lejjebb veszem vagy a cd lejátszó fejhallgató kimentéről hallgatom (ami szabályozható) akkor tökéletesen működik, viszont a tunernél semmi probléma!!!Ma kipróbáltam egy lemezjátszóval és egy deck-kel is, sajnos a jelenség itt is előfordul, nagyobb jelszintnél pattog a hang...

Laki Géza képe

"Magnót vagy lemezjátszót kötve rá még nem próbáltam, de szerintem annál nem csinálja."

Nincs szerintem! Vagy csinálja,vagy nem,vagy megakarja csinálni,vagy csak kiváncsi arra,hogy mi lehet a gondja a készüléknek. Már közel fél éve annak,hogy javasolták az előfok vizsgálatát,és még mindíg ott tartunk,ahonnan elindultunk. Nem lesz olyan ember,aki -távolról belelátva a készülékbe- meghatározza a hiba eredeti okát. De a leirtakból-ami egyébként hiányos- csak ezt a lehetőséget lehet tippelni. Vagyis: A tuchel csatlakozók után lévő -mind a két oldal egy-egy BC 413-as tranzisztorát (HT 23 és HT 32) és az azokon lévő feszültségeket meg kell nézni. A kollektorokon min.25 Voltnak kell lenni,az emmitereken valamivel kevesebb. Ezek az emitterek mennek ki 1 MF-os kondenzátorral a hangerő szabályzó potméterekre.

Az előerősítő modulban lévő IC. a mágneses pu.erősítőjét szolgálja, így az kimaradhat a keresésből.

Ennyit tudtam segíteni,remélem közelebb kerül a gondok megoldásához.

 

 

Egyszerű lenne ez, csak végig kell követni a jelet a bemenettől, és kiderül, hogy hol tűnik el, vagyis hol a hiba.

badboy képe

köszi a segítséget, akkor jöhet a méregetés és meglátom mi a helyzet. csak azért kérdeztem, hogy érdemes-e kivenni az előerősító modult és azon elindulni, de akkor a csatlakozóktól kezdem, ha nem boldogulok még ott van a szervíz lehetősége is, bár inkább sk csinálnám meg!

badboy képe

A javaslat lehet, hogy fél éve történt, de a bejegyzést jún. 2-án írtam, és az erősítő az azelőtti 7-en került hozzám, ( ma jún. 11.-e van). Mivel egy családtagomtól vettem, ő mondta, hogy a hibajelenségre rákérdezett az oldalon, és én ehez kértem több információt. A választ nagyon köszönöm, de még sajnos nem volt időm foglalkozni a problémával, de mindenképp sokat segített!

badboy képe

Köszönöm mindenki segítségét a témában! Az előerősítő panelen lévő elko-kat kicseréltem és a probléma meg is szűnt. Ismét úgy szól mint új korában!!! Kb. 2 napig tartott az örömöm és a hiba ismét életre kelt. Ekkor cseréltem ki a HT23 és HT32-es BC413B alkatrészeket! Minden probléma forrésa meg is szűnt. A némítást is sikerült orvosolnom, ugyanis az FM kapcsolól lévő ellenállás egyik lába neki ért a szabályozó modulról jövő vezetékhez, ezért nem volt némítás a készüléken. Végre sikerült visszaállítani a gyári állapotot. Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét!

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat