Videoton hangfalpár, és erősítő..


Hello, ma kaptam ingyen egy Videoton hangfalpárt, de sehol sem találtam róla infót :S a típusa KB 14, totál lepukkanva, meggyalázva, és összefestve :D továbbá kaptam mellé, egy szintén tökéletesen megalázott RA 6363 S erősítőt, de működik, csak az üveglap beesett, az állomáskeresőről hiányzik a borítás, és a balansz tekerője sincs meg.

 

Kérdésem.... a hangszórót peremezni kell, az tuti, de vmi barom befestette őket szürkére, mivel tudom károsodás nélkül visszafesteni őket mondjuk feketére?

Am az erősítőn most dolgozok :D

A radiomuseumon találtam adatot a hangfalpárról, valószínüleg ez a Gipsy nevű dobozka lessz :)

Kamaszkoromban volt birtokomban két db KB 14, jó pár évig kiszolgált. Apolló sztereo rádióval hajtottam meg őket. Ha nem haragszol, őszintén leírom a véleményemet: szerintem nem éri meg a fáradtságot. De ha te egy fanatikus régiség gyűjtő vagy, az egészen más! Akkor jó munkát kívánok!:)

Hát nem vagyok fanatikus gyűjtő, csupán szeretem ezeket a régi magyar dolgokat, és nem szeretném így hagyni a hangfalat, ha szép már nem is lesz sosem, jó még lehet :) Am ha újra akarom peremezni a membránt, a papírról hogyan tudom levakerálni a régi membránszélt? :S Mert a mostani szélei elfáradtak, eldeforműlódtak, kitöredeztek, de nem úgy mind az opalnál, és a 4014-nél, hogy le lehetne morzsolni finoman, hanem itt még eléggé tart a cucc :S

Szép napot ! Gratula ! Ez biz a Gipsy lesz ... én is így kezdtem , megsajnáltam szegényt , cudarul nézett ki , de láttam benne fantáziát , sok munkát ... Te is így lehetsz vele , gondolom ... Igazi " zeneheállgatásra "

nem igazán jó , de nem azért csinálja az ember ... Különben nem lenne

még láthazó : Pacsirta rádió , Duna tv , Moszkvics , Volga ....... és még lehetne sorolni ... Régi dolgokat érdemes rendbehozni , megjavítani , nem a használhatósága miatt , hanem mert látja a készítője mögötte a belefektetett munkát , lelkesedést és örömöt , persze a gondokat , nehézségeket is ... Bíztatni tudlak és szeretnélek is , hajrá , csináld ...

Membránszélt házilag is tudsz cserélni , de ez nem jó megoldás ...

Üsd ezen az oldalon be a Corona nevet és látsz egy hangfalat az enyémek

közül , amiben a magasakat tekercselték , profi szinten ....

Ott az Ági elérhetősége fent van , szívből ajánlom ...

Ő az aki segíthet neked ... Tervezhetsz hosszú távra , elégedett leszel

vele az biztos ...

A  "gyűjtést " meg ne hagyd abba , a sokadik után látod majd mennyire érdemes ...

Bocsi , hogy hosszú voltam , köszi : leo

athos527 képe

athos527

A peremezést azt javasolom,bízzad szakemberre, mert nagyon el lehet barmolni a dolgot! A membránt simán vissza festheted,célszerű a peremezéskor, így nem nagyon kell maszkolni a környezetét. Használj akril spray-t, tökéletes lesz. Elvileg a festék elnehezíti plusszba a membránt, csökken az érzékenység, változik a rezonancia freki, de a gyakorlatban semmit nem veszel észre a hangján...! Sok szerencsét hozzá, én is imádom felújítani a dolgokat, nem a minőség számít, amit ezek képviselnek, hanem a retro-feeling!!

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat