forrasztó lámapa


Kedves olvasók!

Nemrég szerttettem egy kb. 50éves benzines forrasztólámpára. Szerencsére nem volt semmi komoly hibája, ezért kevés ráfordítással kitűnú állapotba hoztam. A gondom csak annyi hogy sosem volt még ilyenem ezért nem tudom hogyan kell üzemeltetni. Úgytudom nem szabad bele pl. 95-ös oktánszámú autóbenzint tenni mert annak nagy az olajtartalma. Van hozzá speciális benzinem (öngyújtóba való) amiben nincs olaj, de jelenleg ha baleöntöm és felpumbálom jelenleg vékony sugárban spricceli a benzint, ami számomra elég riasztó, ezért így még nem merem begyújtani.

 

Akinek a szakmájához tartozik az ilyesmi szerkezetek használata, és ért hozzá, esetleg elláthatna néhány jótanácssal h ne legyen tűzvész a végem!:s

 

KÖSZÖNÖM!

Zolejj képe

Üdvözlöm

 

Nekem is van egy ilyen szerkezet, nemrég használtam is.

Nálam foltbenzinnel üzemel,amit háztartási boltban lehet kapni.

Először fel kell pumpálni.

A beüzemelése első látásra meredeknek tünhet,pedig csak  be kell melegíteni. Ez úgy fog kinézni első látásra hogy felgyújtsuk a lámpát.

A palack tetejének a közepén van egy kis perem, ahova benzint kell önteni és meggyújtani. Ez bemelegiti a fejet és utánna beindul, ha nem, akkor újra meg kell ismételni, addig amig elég meleg nem lesz. Nem kell félni nem fog fel robbanni,elég fura látványt mutat mikor lángol, de addig nem múkodik amég nem elég meleg.

 

Húúúúúúú!

Nagyon köszönöm a gyors, és egyértelmű instrukciókat!

Elég riasztó látvány mikor ez a bizonyos melegítés történik de hasznosnak bizonyult. Csak csupa korom lett tőle a szép tiszta szerkezet, ugyhogy fölöslegesnak bizonyult a sok tisztogatás, de sebaj. Szuperül működik láthatatlan lángsugár, hősugár távozik belőle. A sörösdobozok hip-hop megadták magukat.

 

Mégegyszer nagyon köszönom a segítséget!!!!

forrasztó