Karácsonyi füzet


Karácsonyi füzet
melica képe

Szívesen belenéznék!

oldtimer képe

Én egész évben (bármelyik nap) ajándékozok. Azt lehet mondani: Nálam a karácsony 365 napos.

 

A legjobb ajándéknak 2 titka van:

1) Szívből jön

2) Akit megajándékozok, őt jól ismerem és tudom mit szeret (szeretne)

A legjobb ajándék e két alapon nyugszik.

Elég csak figyelni az illetőre: Miről beszél, mit szeretne elérni, megvalósítani.

 

Ha valamilyen tárgyról van szó ami elérhető, máris megvan az ajándék.

 

üdv.: oldtimer

melica képe

Teljesen egyetértek Veled, kedves oldtimer! Akit szeretünk és valóban szeretnénk ajándékkal örömet szerezni neki, azt nem csak karácsonykor tesszük meg, hanem akár egész évben, ahogyan Te is írtad!

A kérdésemnek fájdalmasabb oka van: arra lettem volna kíváncsi, hogy a háború után pár évvel, amikor szét van bombázva az egész ország, nagy a szegénység, sok a fájdalom és a düh az emberekben ( persze a vágy is a szeretet után) akkor ki a tö.kömnek jut eszébe ajándékozni és ugyan mit? Bocsánat, ha emiatt valaki úgy érezheti, hogy szentségtörő vagyok, de a gondolataimat fenntartom a mai világban is: ajándékozunk nyakló nélkül, össze-vissza, mert divat és mert elvárás, miközben elveszítjük a legfontosabbat amit adhatnánk: a szeretetet, az őszinteséget. Elvakultunk és csak leledzünk ebben az állapotban.:(

oldtimer képe

Látszik hogy legbelülről jöttek a gondolatok, az őszinte szavak tőled Kedves Melica.

És a mottója is (sajnos véresen) komoly: „miközben elveszítjük a legfontosabbat amit adhatnánk: a szeretetet, az őszinteséget.”


Mert mi van a világban? Sajnálatos módon (már igen régen) "legfelül" a pénz- és hataloméhes pszichopata elit irányítja a világot, amelyet egészen befon a hazugság!

.
A hazugság, hogy bárkinek is (mindenkinek) a legújabb (ilyen-olyan) termékre van szüksége a boldogsághoz. A hazugság, hogy csak az ajándékkal lehet örömöt szerezni valakinek. (pedig ezzel távolítom el magamtól a leginkább, akkor ha az ajándék pótszer)

.
A hazugság hogy csak akkor lehetsz egyéniség, ha sokszínű vagy és ezt a sokszínűséget a külső megjelenés, a felaggatott, újabbnál újabb ruházat, ami lehetőleg a legmenőbb (ha a legdrágább) legyen!

.
Pedig hol kezdődik a legelső ajándék?
.
- A figyelmesség
- A hála kimutatása
- Dicséret
- Kedvesség
- Törődés
- Megértés, empátia

.

Lehetnek ezek a legelső, mindennapi ajándékok.
Ezek egyike sem kerül pénzbe. A jó szót nem kapni semelyik boltban!

.

Ha pl. a Férj megdícséri a feleséget, mert jó ebédet főzött, vagy mert rendben tartja a lakást (pedig dolgozik). De az előrelátásáért is meg lehet dicsérni.

.

Vagy ha nem szidja le egy mulasztásért, vagy mert valamit elrontott, hanem elintézi azzal: Leközelebb jobb (másként) lesz.
.

Ezek helyett mi van?
.
Az élet egy gyorsvonat, amihez mindig rohanni kell. Odafigyelés, kommunikáció = nulla. Vagy ha van is akkor alacsony szintű. Mert a mentség: Nincs időm rá. Pedig az ajándék = adni bármit aminek a másik ember örül.

.
Ajándékot venni lehet percek alatt és az átadása sem nagy idő. Nyugodtságot ad az ajándkozónak, ami pedig hamis.

.
Még hosszan lehetne boncolgatni hol a tátongó űr (szakadék) az emberi kapcsolatokban.
.

Gyakran a különféle médiák rabolják el a legtöbb időt.

.
üdv.: oldtimer

.

u.i.: Döbbenetes jelenet a Metróban. Két iskolás, barátnők éppen beszállnak az érkező Metró kocsiba és leülnek. Én azt várnám, hogy elkezdenek beszélgetni. De, nem. Előkerül a mobil, és elkezd az egyik böngészni, a másik meg némán ül....

Barátok!

(mondják hogy azok)

üdv.: oldtimer

Ebbe a könyvbe én is szívesen belenéznék!

Már csak érdekességképpen is, mit ajánlottak abban az időben ajándékozni.

Igaz, hogy akkoriban nagy volt a szegénység, de szerintem ez valahol meg is könnyítette az ajándékvásárlást. Arra gondolok, hogy nem volt az embereknek annyi holmijuk mint manapság, így az olyan ajándékokkal, mint egy ing, szép sál, könyv - is lehetett örömet szerezni, anélkül hogy kiderülne: már van belőle ilyen otthon a megajándékozottnak.