Szádvári Gabriella


Forrás: 
Képes Újság (saját)
Szádvári Gabriella

A képhez tartozó riport:

 

A KAMERÁK ELŐTT

 

Kedves, mosolygós arcára első bemutatkozásai után oda kellett figyelni.

Már megszoktuk régi ismerősnek számít de a nevén kívül semmit sem tudunk Szádvári Gabrielláról, a tévé bemondónőjéről.

– A bemondók között pillanatnyilag én vagyok a legfiatalabb, a magam huszonkét évével.

– Milyen úton érkezett a bemondónők közé?

– A gimnáziumi évek során rengeteget szavaltam, több irodalmi színpadnak voltam a tagja. Még ebben az időben a szép magyar beszéd legrangosabb elismerését, a Kazinczy-díjat nyertem el.

– Létezik-e a televízióban az Önök szakmájában „szamárlétra”?

– Természetesen. Először csak az iskolatelevízió műsoraiban szerepeltem. Később vasárnap délelőttönként gyermekműsorokat konferáltam, most már egyre többször szerepelek a második csatornán és az első műsorban is.

– Hogyan készül Ön otthon egy-egy adásnapra?

– Nagyon sokat olvasok, hangosan, verseket és újsághíreket. Ez két szempontból is lényeges, mert gyakorlásnak is jó, másrészt megismerem a politikai élet összes fontos személyiségét.

– Most mivel foglalkozik szabad idejében?

– Továbbra is sokat járok Fischer Sándor tanár úr nyelvóráira. Neki minden bemondó sokat köszönhet. Másrészt készülök az év végi vizsgákra, mivel az egri tanárképző főiskolán elsőéves levelező hallgató vagyok.

(Gyenes)

Morvay László képe

Tudomásom szerint Szádvári Gabriellát annak idején azért bocsátották el a televizióból,mert egy külföldi útja során a hazaérkezéskor a vámellenőrzésnél nem jelentett be egy nercbundát,és a vámosok megtalálták nála. Nem tudom igaz-e? Vagy más ok volt a háttérben?

Az "annak idején" még "ártatlan" kor volt, így csak pletykák szálldostak... A 80-as években szerkesztőként lehetett Sz. G. nevét olvasni.

ml

És tud valaki valamit a halála körülményeiről?

Gabriella