Folytasd!


Általában, ha feltöltök valamit a retronómra mindig megnézem milyen hozzá kapcsoló dolgok vannak fenn az interneten. Persze egy-két perc múlva már teljesen máshol kötök ki, de mindig érdekes honnan-hová jutok. Erről régebben készült egy cikk is, ami érdekes tanulsággal szolgált.

Gondoltam, hogy most benneteket is bevonlak a játékba. Indulásként felrakok egy képet és egy szöveget ezt kellene folytatni. Képpel, szöveggel, amit találsz az interneten vagy ami eszedbe jut róla. A folytatás magyar vonatkozású és régi (retro) legyen. Aki a következő folytatást írja, már ne az elsőre reagáljon, hanem az utolsóra. Vágjunk bele...

ODOL
Napokban kezembe akadt a Családi könyve '88 kiadvány és ebben találtam egy cikket a tisztálkodás történetéről. Itt szerepelt az Odol termék, melyről ezt írták:
„Egyébként a testápoló szerek első hazai nagy gyára a Baeder volt. 1918-ban létesült. A máig létező Odol márka céget 1932-ben alapították."

Az egyetlen rádióaktív fogkrém és szájvíz!

"A 30-as években épült magánházak többségében még nem volt vízvezeték - ennek következtében WC és fürdôszoba sem. Országosan 1% volt a gázvezetékkel rendelkezô házak száma, ez tehát kuriózumnak számított. A villany is ritka luxus volt vidéken."

forrás: http://www.bibl.u-szeged.hu/ha/eletmod/index.html

 

retronóm képe

vagy veszélyes!?

http://www.orau.org/ptp/collection/quackcures/toothpaste.htm