Gonosz hackerek megtámadták a retronom.hu-t!


Mint tapasztaltátok az oldal nem volt elérhető jó néhány napig. Ennek oka röviden megfogalmazva a címben található. Ez nem egy kis spammelés volt, hanem egy egész szervert küldtek padlóra! Néhány nap alatt a mérgem már elapadt, de hihetetlen a pénz motivációja a világunkban. Nem érdekes, hogy egy honlapot tönkretesznek... csak had tudjon kiküldeni egy rakás levelet a infokukacretronom-ról reklámként az oldal... és ez csak az egyik része a dolognak... de nem akarok mérgelődni!

Ha már leálltunk egy kis karbantartást is elindítottunk és mint látjátok az elrendezés is változni fog és valószínűleg a dizájn is.

 

Tehát üdvözlök újra mindenki itt a retronom.hu-n!

 

ui: sajnos a tv.retronom.hu projektünket fel kell adni, mert anyagilag nem bírjuk a fenntartását. Természetesen az ezzel kapcsolatos részleteket hamarosan közlöm!

admin képe

Sajnos előfordulhatnak hibák a honlap működésében (amit nem vettünk észre a visszaállítás során), ezért kérlek benneteket jelezzétek, ha láttok ilyet!

a helyreálíltási munkálatokat!

Hacker-cracker:

A boldogult Modemidők című rádióműsorban a hacker nevű állatfajtát hasznosnak tartották, mivel ő csak figyelmeztet a veszélyre, megkeresi egy honlap gynege pontját, stb. míg a cracker tör-zúz-rombol, öl-butít-nyomorba dönt. Találtak rá magyar(os) kifejezést is: webmetsző   

ml

admin képe

A hét elején megpróbáltunk elindulni, de nem sikerült. Most újra megpróbáljuk:-)

rákos zsolt képe

ahimotu Köszönöm az oldal rendbetételét !!

Már nagyon vártam az újboli használatát!

Nekem jogtiszta WIN XP-m van és a Microsoft-tól  letöltött vírusírtóm .

Sajnos nem mindenki nézi-nézeti át a gépét otthon spam, vírus stb ügyben .

Mindenki többnyire csak használja ...

Üdv: R.Zsolt

admin képe

Reggelre megint nem ment az oldal! De ez valami szerver hiba volt! Nincs szerencséje a retronom.hu-nak. Aki nem tudott belépni és jelszó változtatást kért, az próbáljon a régi jelszavával belépni.

admin képe

Sajnos még vannak hiányzó képek (úgy látjuk a kis képek között), amiket vissza fogunk állítani! Türelmeteket kérjük!

admin képe

Egyelőre a hirdetéseknél sejelenek meg a főképek. Dolgozunk az ügyön!

Sajnálom, ami történt és hálás köszönet az újraindulást lehetővé tevő munkátokért!

admin képe

Nem látszottak a hirdetésekben a főképek! Hibát javítottuk!

Petmaster képe

Épp most böngészés során egy már innen az oldalról nagyon régóta kitörölt hirdetési fényképembe botlottam bele véletlenül a Google képkeresőben, furcsának találtam mért van még fenn, ezért rá is kattintottam, az alábbi üzenetet küldte a Chrome:  "Ez valószínűleg nem az a webhely, amit keres! Megpróbálta megnyitni a www.retronom.hu webhelyet, ám ehelyett egy olyan szerverre jutott el, amely a következőképpen azonosítja magát: *.e-tiger.net. Ennek oka lehet a szerver rossz beállítása, de valami súlyosabb is, például hogy a hálózatról egy támadó megpróbálja rávenni a(z) www.retronom.hu egy hamis (és feltehetőleg ártalmas) verziójának meglátogatására. Javasoljuk, hogy ne menjen tovább, különösen akkor, ha ezt a figyelmeztetést még nem látta ezen a webhelyen."

Természetesen nem mentem tovább, csak gondoltam szólok róla, hogy mire bukkantam, korábban sose találkoztam ilyen üzenetű ablakkal, rákeresve az "e-tiger-re" valami reklámhadjáratnak nézem.