Nokia 6110 mobiltelefon


Forrás: 
Saját kép, saját darab
Nokia 6110 mobiltelefon

Nokia 6110-es 1997 december 18-án debutált. Szerintem az egyik legszebb külső megjelenéssel akkoriban. A kaméleon boritás mindig más színben mutatta meg magát. Benne volt a híres Snake játék is. Mind amellett ,hogy infraportal tudott adatokat küldeni és fogadni. Korának egyik csúcs készüléke volt.

panblue képe

Nagyon szerettem ezt a mobiltelefont,strapabíró volt,akkoriban csúcs külsővel.

A 6150-hez képest olyan esetlen volt nekem. Az előlap alsó menetei sokszor kitörtek, és a kijelző el-el halványult, az antenna tövénél elrepedt a műanyag. Egyébként örök mint a nyomorúság. Mindenki emlegette az infraportot de senki nem tudta mire jó, csak sejtések voltak. Kellett volna egy másik infrás eszköz, ha pedig akadt is valakinél az sem volt kompatibilis. Ez a lilás zöldes előlap volt a gyakoribb, de létezik egy másik kaméleon előlap is, ami a fénytől függően szürke vagy zöld. A gyáriak mellé pluszba 1db csengőhang rátölthető/menthető volt. Az utód 6210-el előbb találkoztam mint ezzel, ahhoz képest pedig már vastagnak számított. a 7110 mellett pedig már nem rúghatott labdába.

Dr Dee képe

Használtam akkoriban mindegyik általad említett telefont. A 6110-est nagyon szeretem. Nem egy év telt el ezen telefonok kiadása közt. Tehát fejlődött az ipar:-)