Tisztelet Bálint Ágnes előtt!


Untitled-4_1 copy.jpg

Napokban kaptam Ády-tól egy beszkennelt könyvet a TV maciról. Jelezte, hogy tegyük fel ezt valamilyen formában tiszteletként az írónő munkássága előtt.


Bálint Ágnes
1922. október 23. - 2008. október 24.

Azt hiszem sokunk számára meghatározóak voltak meséi, ifjúsági regényei és televíziós sorozati. Ebből néhányat összeszedtem a teljesség igénye nélkül.

Futrinka utca bábfilm előtt megjelenő monoszkóp, melyet az írónő rajzolt tudomásom szerint.

Könyvben a Futrinka utca lakói.

Mazsola és Tádé

Kukori és Kotkoda

TV maci. A könyv letölthető pdf formátumban (köszönet Ádynak).

Kérem folytassátok a sort.

ÁDY képe

Jó lett a blog :)
A folytatás: Szeleburdi család könyv 1981

És ebből a film 1987

 

Jelzem,hogy a Szeleburdi Család 1981-ben készült. Szerepel benne többek között Ábel Anita is -a képen elől rózsaszín kezeslábasban- aki 87-ben már valamivel nagyobbacska volt (lásd Szomszédok)

 

 

A link lemaradt

http://209.85.129.132/search?q=cache:vqNPOkeUSqkJ:www.port.hu/pls/fi/films.film_page%3Fi_film_id%3D2287+Szeleburdi+csal%C3%A1d&hl=hu&ct=clnk&cd=3&gl=hu

ÁDY képe

bocs

Na azért.

Kiss Béla lászló képe

Ezúton is adózom a Művésznő emléke előtt, Jóisten nyugosztalja békében!!
Letöltöttem a fájlt, hihetetlen időutazás: kb.25 éve, amikor kicsi ovis kölök voltam, drága nagymamám hozta ezt a könyvet (is). Akkoriban nagyon szerettem, naponta többször nézegettem.Maga nemében zseniális alkotás: élő, atmoszférikus, vidám, nevelő célzatú. Ma már ilyen nincs, nem létezik, és a regnáló folyamatokat nézve, ezt az emebrközpontúságot akarják bizonyos körök a maguk tetvedék érdekeiért kipusztítani a következő generációból, valljuk be, sikerrel.Állításom igazságát a napi élet során ellenőrizheti LongJohnHolmes, meg a többi személyeskedő félmajom,a ki belém állt, hogy milyen negatív vagyok.
Mellesleg egy vidám fickónak tartanak, csak néha belém sújt a feleszmélés...

Bizony: mi, akik ma negyven körül vagyunk, még egy másik világban nőttünk föl. Abból a világból - ha komolyan belegondoltok - semmi nem maradt.

Én már 48 éves leszek,és nagyon szerettem a mazsolát,meg a böbe babát és kompániáját.Sajnos amikor a fiam kicsi volt nem is játszották a tv-ben.Nem is ismerte, szerette ezeket a bábukat.

Tup

Sziasztok! 2010 szeptemberében nyílik meg Bálint Ágnes egykori lakóhelyén Vecsésen az írónő házából kialakított emlékház és múzeum.