Tiltakozom!Hétvégére az egyik ismerősöm meghívott a balatoni nyaralójába. Igért nekem óriási retró fílinget és kétnapos kikapcsolódást. Mindkettőt megérdemlem!
Pénteken család be az autóba és indulhat a sétakocsikázás. Zérótolerancia révén az egész országban csak 60-nal lehet közlekedni, mert olyan jók az útjaink! Mire felgyorsultam, már jött az új 60-as, 30-as tábla vagy egy falu. Ekkora sebeségnél ráértem gondolkodni és rájöttem arra, hogy a GPS izéket gyártó cégek szerintem lefizetik a közlekedési táblákat kirakókat. Direkt, olyan információkat raknak ki, ami sz... se ér. Na de ezt felejtsük el, jöjjön a Balaton!

Szállásadóm már a bejáratnál meglepett. Sokol 308! Kedvembe akart járni és beszerzett hozzá egy trafót is, de így se tudtuk szóra bírni. Maga a ház (kivülről elfelejtettem lefotózni) a hetvenes évek végén készülhetett. Az előző tulaj sajátkezűleg rakta össze fából. Kívül még a korabeli festék...


belül eredeti kesztölci tapéták. Remek állapotban és gyönyörű mintákkal.


A falon pedig egy remekmű. Fröcsöntött műanyag intarziás tál ezüstnek látszó festékréteggel. Kicsit megfakult balatoni vitorlázást ábrázoló kép és a tányér síkjából kiemelkedő vitorlás illetve a horgony tudatja a nézővel, ebből nem enni kell, ez műalkotás vagy annak szánták.
A művész jól alkalmazta a kölönböző technikákban rejlő lehetőségeket. A síkbeli részek keverednek a finom domborművekkel. Játékra hívja a nézőt, hogy belásson mőgéjük. Barokkos kompozíciót még megspékeli a merészen elhelyezett tengerjáró óriás vitorlással, ami a Balaton kék vizében ring. A perspektíva szabályainak fittyethányó téralkotás finom modernitást csempész a képbe. Sajnos a tulaj nagyon magas összegért vált volna meg tőle, így nem tudtam megszerezni. Ám két nap távlatából is azon gondolkom, hogy a horgonyt kihajították a hajóból és olyan mintaha repülne felénk vagy a hátsó vitorásra van felakasztva?Ezek után még találtam egy-két papír alapú csodát is.
Gusztáv az edzett ifjúságért. Ez a kifestőn senki nem edzett, met teljesen szűz volt.

Egy hollóházi remekműveket tartalmazó könyv is előkerült és...

egy hogyan tovább könyv, mely mutatja milyen autója volt az itt lakónak.

Sokáig csemegézhetnék még az itt talált dolgokból, de talán a slusz poén az volt, hogy a gyerekek bekapcsolták a tévét és lőn csoda, benne a Macskafogó.

 

Na de miért is tiltakozom?

A napokban azt látom, hogy a M1 televízió Hiradójában azt mondják mindennap a horvát tengerpartról fognak tudósítani. Igaz utánna már lett egy Balatonról szóló műsor is, de a Hiradóban a horvát tengerpart van. Természetesen már ez is egy rejtett reklám, na de a magyar híradóban ne legyen! Éljen inkább a Balaton!

ÁDY képe

Tiltakozom én is, mert imádom a Balatont!!!
Aki nem szereti, az még nem szorakozott
vagy pihent ott egy IGAZIT!

Ézért most feltöltöttem egy pár Balcsis és nyaralós képet :)

NGA képe

Én meg ajánlom hozzá a Nem ér a nevem c. filmet PÉNTEK (június 27.) éjjel, igazi 60-as évek Balatonja, SZOT üdülő stb.

ÁDY képe

Akkor ne feledkezzünk el a nemrégiben megjelent

Balaton Retró DVD-ről se!

Probáltam beágyazni a kis videót de nem ment, talán majd Admin megoldja.

Addig filmből egy kis ízelítő linkben: Itt