Ki Mit Tud nyertes


Ki Mit Tud nyertes

Koncz Zsuzsa és Gergely Ági (Gézengúzok duó) az első Ki Mit Tud egyik nyertesei. A Két gézengúz c. dalukkal nyertek.

Érdekességként irom - mennyire átalakitja a tényeket az emlékezet - KONCZ Zsuzsa és Gergely Ági nem nyert a 62-es ELSŐ kimittudon, a döntőbe jutottak, de a legendás vonatban nem maradtak benn, ahogy KERN András és HACKI Tamás, vagy BENKÓ  Sándor zenekara sem, hogy a máig nagyratartott és az első
kimittudban feltünt művészeket emlitsem. Koncz Zsuzsa és Gergely Ági egy egy asztali lámpát vihettek haza a Corvin áruház kinálatából. A vonatban maradt  - s a HELSINKI VIT -re ment - Bakacsi Béla slágerénekes, Gloviczky Péter bűvész és Németh Imre szavaló.

Mit jelent az, hogy "a legendás vonatban maradt"?

És Bakacsi Béla mit énekelt? Kíváncsi lettem!

Nekem erről még nem lehetnek emlékeim, és a tudásom sem teljes! 

Érdekes, hogy ezekre a másfél éve feltett kérdésekre senki nem válaszolt - most megteszem én félig...

A vonattal az a helyzet, hogy a színpadon volt egy vasúti személykocsikat imitáló díszlet, és aki továbbjutott, az beült a vonatba (gyakorlatilag mögé), és kinézett az ablakán.
Ha ugyanabban a kategóriában jobbnak ítéltek egy későbbi versenyzőt, akkor helyet cseréltek, és a korábbi "kiesett a vonatból".

Remélem valamennyire érthető voltam, ha ez még érdekel valakit.

A másik kérdésre sajnos nem tudom a választ.

bfonok

" Bizony igy van ez szivem." Ezt énekelte Bakacsi Béla.
http://www.youtube.com/watch?v=5rFQCS-_ukM

Bakacsi Béla nem a Ki Mit Tud-on énekelte ezt a dalt ,hanem az 1966-os Táncdalfesztiválon...Koncz Zsuzsáék meg ugye 1962-ben voltak a Ki Mit Tud-ban, óriási sikert aratva. Lehet, hogy sokaknak egybeolvad már e két igen népszerű verseny, illetve fesztivál...

A Ki mit tud? a hetvenes évekre a Magyar Televízió legnézettebb műsora lett. A döntő nézettsége a korabeli kezdetleges statisztikai módszerek szerint elérte a 88 százalékot, maga mögé utasítva a Híradó iránti érdeklődést is. A Ki mit tud? adásaiban alkalmazták először a drót nélküli, URH adóként működő mikrofont, a mikroportot. A verseny leginkább a zsűriről és nem a versenyzőkről szólt. A neves szakértői gárda tagjaként vált ismerté többek közt Pernye András és Petrovics Emil. Az első Ki mit Tud? győztesek jutalmul Helsinkibe utathattak, a Világifjúsági Találkozóra. Később általánossá vált, hogy a legjobb felfedezettek nyereményútjának célpontja a VIT-et megrendező ország lett.
Videó feltöltés

Az Ön neve *

Az Ön e-mail címe *

Ajánlott videó címe *

Feltöltendő videó *

Címke
Ének, Zene, Vers, Próza, Tánc, Animáció, Videóklip, Humor, Paródia, Extrém, Egyéb
Megjegyzés

a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező! 1962-ben a versmondás kategóriagyőztese Németh Imre, bűvész témában Gloviczky Péter lett az első, az "év énekese" pedig Bakacsi Béla volt. Különdíjban részesült Angyal János parodista és Hacki Tamás füttyművész. Figyelemre méltó, hogy mennyire átalakitja a tényeket az emlékezet: Koncz Zsuzsa és Gergely Ági nem nyert a '62-es, első Ki mit tud?-on. A döntőbe jutottak ugyan, de nem ők utaztak Helsinkibe, ahogy Kern András és Pintér Gábor, vagy Benkő Sándor zenekara sem. Koncz Zsuzsa és gimnáziumi osztálytársa Gergely Ági "a két gézengúz" előadásáért közönségkedvencként egy-egy asztali lámpát vihettek haza a Corvin áruház kinálatából.
A második Ki mit tud?-on legjobb énekesnek Supola Kolost választotta a zsűri, zongorista kategóriában Keveházi Gyöngyi nyert. Sztevanovity Zorán a Metro kíséretében a Summertime című dal magyar nyelvű változatával jutott döntőbe és a dalénekesek győztesének járó díjjal tért haza. Szegedi Molnár Géza parodistaként bizonyult a legtehetségesebbnek ebben az évben, és a Szilágyi Erzsébet Gimnázium triója is nyert kamaraének kategóriában.
1965-ben következett a harmadik Ki mit tud? A verseny egyik győzteseként ekkor vált országosan ismerté Ungár Anikó bűvész, és a pécsi Bóbita bábegyüttes is. Az 1962-ben túl harsánynak bizonyult, ezért inkább eltanácsolt Kovács Kati 1965-ben megnyerte az egyre népszerűbb tehetségkutató verseny legjobb táncdalénekesének járó díját.
1968 a Ki mit tud?-ok történetének csúcsa. A harmadik elődöntő után több mint százezer szavazat érkezett a versenyzőkre. Győztes lett a Hungária, ekkor tűnt fel a magyar rock and roll koronázatlan királya, Fenyő Miklós. Parodista kategóriában Gálvölgyi János aratta a legnagyobb sikert. Balázs Ferenccel a billenytyűk mögött a Neoton Familia is első helyen futott be a Nekem eddig Bach volt mindenem című dallal. Folk-beat műfajban a Tolcsvay Trio győzedelmeskedett és utazhatott a varsói Világifjúsági Találkozóra.
A hetvenes évek elejére a hazai könnyűzene kedvelői és művelői már túl voltak hat Táncdalfesztiválon, és négy Ki mit tud?-on. A versenyek ekkora elfoglalták méltó helyüket a szórakoztatás területén. Az előbbi véletlen, akaratlan forradalom lett, míg utóbbi a Kádár-kori kultúra lényegére mutatott rá: minőséget mindenkinek, de semmiféle forradalmat. Az 1972-es versenyen Boros Lajos nyert gitáros-énekes kategóriában. Jazzben az Interbrass együttes bizonyult a legjobbnak, a Zene Egy Nem Létező Filmhez című dallal, melynek írója Másik János volt.
1977-ben a Pinczés István által alapított Mimosz együttes nyerte a Ki mit tud? pantomim kategóriáját. Ebben az évben a Gúnya együttest is fődíjjal jutalmazták, Rácz Mihály részvételével, aki ma a Mikroszkóp Színpad Deffekt duó szórakoztatójaként ismert. A népszerű néptáncosok közül a Jászsági Néptánc Együttest ítélték a legtehetségesebb versenyzőnek, és a VIT-re utazhatott a Color zenekar is.
1983-ban jött a hetedik Ki mit tud? Ekkor tűnt föl és nyerni tudott Somogyi Péter hegedűművész, és Jónás Judit színésznő, vers- és prózamondó kategóriában.
A műsorba - a technikai fejlődésnek és a változó igényeknek köszönhetően - folyamatosan kerültek be új kategóriák. 1988-ban például már amatőr filmekkel, videóklipekkel is jelentkezhettek a tehetséges fiatalok. Jazzénekes kategóriában Falusi Mariann volt a legjobb. 1988-ban a Nyírség Táncegyesület nyert néptánegyüttesi illetve néhány tagja szólistakategóriában.

A verseny jutalma egy egyiptomi luxus utazás volt. A rendszerváltást követő első Ki mit tud? 1993-ban volt, a győztesek akkor Thaiföldre utaztak.
A tizedik és egyben utolsó Ki mit tud?-ot közel tizenegy éve láthattuk a képernyőn. A televíziós versenyek 1996. augusztus végétől november közepéig tartottak. A győztesek között szerepel Lakatos Mónika folklórénekes, az ifj. Rónai Lajos-Tóth Judit neptáncpáros és a Bikini jelenlegi gitárosa, Lukács Péter.

Nem tudom, hogy nyertek-e, de az 1988-as Ki mit tud?-on lett ismert a Los Andinos Együttes (dél-amerikai népzene), a Sándorfalvi Citerazenekar. Lemezt is kiadtak a közreműködésükkel.

 ml

Fotókat, akkori felvételeket (újság, TV, rendezvény...) keresek!

1963 JÚLIUS 7-én MTV szerepeltek a második KI MIT TUD-on!

TRIÓ tagjai voltak: Tóta Magdolna (Édesanyám), Tóta Klára, Supala János (gitáros).

Közönség szavazattal jutottak tovább.

 

Nagyon várom a hozzászólásokat ill. fotókat!!!

Mit


Gumitörpe
Találat: 2
Gumitörpe Kuka
Találat: 2
Gumitörpe Vidor
Találat: 3
Gyöngyös Dimitrov népkert
Ismeretlen évjárat
Ki mit tud
Találat: 2
Smith and Bond dobozka
Ismeretlen évjárat
Számítógép
Találat: 2
Számítógép lyukszalag
Ismeretlen évjárat