Békéscsaba akkor és most


bekescsaba0.jpg

A múlt hétvégén Békéscsabára látogattam és gondoltam lefotózom azokat az épületeket, amelyek a retronómon vannak. Keresőbe beírva nagy meglepetés ért. Nincs egy darab épület se. Gyorsan online kapcsolatot létesítettem újdonsült honlap szerkesztőmmel és a segítségét kértem. Tíz perc leforgása alatt hozzám vágott vagy 10 képet, csak úgy farzsebből. Kinyomtattam őket, egy térképet és irány Csaba vagyis Tibi, mert így hívták a barátomat, akit meglátogattam.

Megérkezvén megmutattam neki képeket kérdezvén merre induljak el. Nagy meglepetésemre azt mondta ezek az épületek szinte egy helyen vannak. A képeket tüzetesen megnézve tényleg vannak ismétlődő részek.


A Körös Hotellel kezdtem a túrát, ami valószínűleg szebb napokat is megélt már. Kiégve, szétszedve díszeleg a város központjába.


Előtte a Kossuth szobor egy szép parkkal helyre teszi ezt a borzalmas látványt.



Tovább indulva már nehezebb volt fényképeket készíteni, mert a régi képeken látható kis fák nagyon megnőttek és eltakarják az épületeket.

Ott nem tünt fel, de úgy látom az utcai lámpa még most is meg van. A másik érdekesség, hogy a fekete-fehér kép sokkal jobban kiemeli az épületek strukturáját. nem zavarnak színek.


Azt hiszem most ez a Városháza. A két templom torony közötti téren van a Kossuth szobor.


A hatos képet már le se fotóztam, mert az emlékmű előtt egy óriási fa áll és az egész teret betakarja.

Egyelőre ennyi. Jövő héten folytatom, mert a maradék két kép külön blogot érdemel annyira érdekes. A kép eredetijei lent megtalálhatóak.

Forrás: Ja és, hogy kit kértem fel, hogy segítsen a retronom.hu mindennapi munkáiban szerkesztőként (képek rendezése, átnevezése, kategóriák javítása, stb.), gondolom nem nehéz kitalálni! Köszi Ády a képeket és igérem nem fogsz unatkozni!

ÁDY képe

Szuper Akkor és Most, várjuk a második részt :)

Na úgy látom nemsokára nekem is kell egy fotósorozatot felnyomatni, hogy Gyula ne maradjon le. Itt is érdekes változások történtek.

Ja ! És ahogy a Csaba Szálló szépen megújult ( Fiume néven ), a Körös Hotel úgy pusztult le. Ma csak hajléktalanok lakják.

retronóm képe

De reméljük egyszer jön Pécsről, Miskolcról, Szombahelyről stb. is. Én pedig hamarosan kész vagyok ennek a második részével!

Gotha képe

Édes szülővárosom, azóta sem láttam! Akkor meg még kicsi voltam... :)

atis képe

gratulálok!

jol sikerült válogatás.

várom a második részt!

mazsola képe

Anonymus mohának !! : Pattintsd fel előbb a képeidet azután mese :O))) ! Ja: és a Fiume-t nem 'újdondászon' hívják annak, hanem EZ az eredeti/régi neve, Barátom!