Segítség


Üdvözlök mindenkit!Szeretnék tanácsot kérni,deck vásárlás előtt állok,és szóba jött egy Technics RS AZ 6-os készülék.Erről szeretnék valami őszinte kritikát vagy vélemény kapni.A készüléket ismerőstől venném,azt mondja,hogy alig használta,mindössze kétszer hallgatta,utána vett egy cd lejátszót és azóta pihenteti a decket.Szóval elvileg jó állapotú,ő újan vette...Azt sem tudom milyen értéket képvisel,mennyit érhet.A másik dolog:van egy pár régi Philips F9414 tipusú hangfalam.Jó állapotú,csak a mélysugárzók habpereme már elporladt rajta...Érdemes ezt megjavíttatni?Jók ezek a dobozok?Ha igen,akkor hol érdemes.Nekem a Béta Sound van közel,bár nem jártam még náluk.Ha valaki tudna róluk véleményt mondani azt megköszönném...Szívesen hallgatok zenét,de sajnos a cuccaim dobozban várják,hogy a elővehessem őket. Féltem a készülékeket,a kisfiaink piszkálták,inkább becsomagoltam... Van egy Onkyo Tx8511 erősítőm egy Onkyo Dx7511 cd lejátszóval.Nem tudom kinek mi a véleménye ezekről,nekem megfelelően működnek még mindig.Újan vettem őket,sokáig kuporgattam rájuk,nem volt olcsó akkoriban.Egy pár Sony SS-MF600H hangfalam van hozzájuk,az is pihenőn most.Szeretnék választ kapni a kérdéseimre,kérem válaszoljon valaki.   Tisztelettel egy lelkes zeneszerető...

Szerintem mindenkép érdemes peremeztetni a hangszórókat! Egyrészt nem drága megcsináltatni másrészt ha nem tetszik neked lehet hogy más szivesen megvenné!

Szeretném megjavíttatni majd én is,és sokat hallgatni majd... Tetszeni fog,már alig várom,hogy kész legyen.De sajnos most vannak ennél fontosabb dolgaim is,de egyszer biztos elkészül majd.Megválni nem akarok tőle,az tuti.Addig is olvasgatom az oldalt,álmodozom.Vannak itt gyönyörű készülékek.Szerintem elég színvonalas.  Üdv minden felhasználónak

veroka képe

Szia Gabota,

 

most jutottam el ehez a hozzászóláshoz, talán még aktuális amit mondanék - bár nem vagyok kereskedő de elég behatóan foglalkoztam a hifikkel, szakmámból adódóan.

 

A decket ha megveszed, egész biztosan új ékszíjakkal kell ellátni, ha most nem is de egy-két éven belül. Filléres darabok.

 

A Philips hangdobozok.. alsó kategóriás dobozok, de ha tetszenek neked akkor érdemes lehet megjavíttatni. A membránszél (helytelenül habperem,gumiperem) csere nem ördöngősség, de nagyon el lehet vele rontani egy hangszórót. Ha a hangminőség nem szempont, akkor bármi jó - ez esetben akár te is megcsinálhatod. De mivel azt írtad hogy lelkes zeneszerető vagy... nos akárhova viszed, előbb kérdezd meg, hogy HOGYAN tervezik megjavítani a hangszóróidat és MIVEL. Amelyik műhely nem árulja el annak ne add oda - ők nagy valószínűséggel vesznek olcsó kínai membránszélt és egyszerűen felragasztják a membránra palmatexel.. Pedig nem mindegy, hogy mivel ragasztasz és mit. Előtte tájékozódj fórumokon, és utána vidd profihoz. Cégeket szándékosan nem írok.

NGA képe

Kezdődik:-)