Lepencei Strand


Forrás: 
Google
Lepencei Strand

"A Dunakanyar egyik legnépszerűbb helye volt a Lepencei strandfürdő - Visegrád mellett. A hegyoldalból különleges látvány tárult a fürdőzők elé. Az emblematikus hely már megjelenésében is teljesen egyedi volt. A teraszos kialakítás, az építésekor igen korszerűnek számító beton szerkezetű "kagylóhéjak" messziről is impozáns látványt nyújtottak. A strandolók pedig egyik oldalon a Dunakanyarban, másik oldalon a Visegrádi várban gyönyörködhettek.

A 39 fokos termálvíz az egyik legmélyebb hazai termálkútból érkezett

1971-ben fúrták itt ki azt a kutat, amely több mint 1300 méter mélyről hozta fel a termálvizet. Évek múlva,1977-ben nyílt meg a hegyoldalban Magyarország egyik legkülönlegesebb strandja. Harminc éven át sokaknak nyújtott felejthetetlen élményt az a panoráma, ami innen tárult a fürdőzők elé."

Mostanra teljesen lepusztult állapotban van. Mi lesz vele?

melica képe

Rákerestem most a neten, hát borzalom!! Egy ilyen gyönyörű, egyedi strandot hagynak lepusztulni!! Micsoda pazarlás! Pedig szerintem a külföldiek is imádnák mert nem hiszem, hogy akárhol láthanak ilyet!! Vannak gondolatok a felújításra de nem kapkodják el a cikk szerint..:( Felháborítónak tartom ezt!!

Dr Dee képe

Iszonyatos állapotban van. Pedig egy gyönyörű strand volt valaha... szép lassan az egész tönkremegy.