Tordai Teri, Pap Éva, Pécsi Ildikó


Forrás: 
Filmvilág 1964. július 1.
Tordai Teri, Pap Éva, Pécsi Ildikó

Makk Károly "Mit csinált felséged 3-5-ig" című filmjében.

hiba.jpg
kosbor képe

Pap Éva a középső, nem Halász Judit

leguan képe

Bizony, bizony, igazad van. Így jár az ember, ha jobban hisz az "írásnak", mint a szemének, ugyanis az eredeti képaláírás (mellékeltem) hibás. Már az is gyanús lehetett volna, hogy Halász nem "Jutka".

A filmben Psota Irén és Darvas Iván mellett három nagyobb szerep volt: Pap Éva = Luca, Pécsi Ildikó = Fekete hajú lány, Tordai Teri = Gergely Anna.

 

Jó, amikor 45 év után derül fény a bakira.

Halász Judit tényleg nincs rajt ezen a képen, viszont elmondanám, hogy a "Jutka" a Judit beceneve, és nekem van egy csomó régi újságom - főleg Képes Újságok - amelyekben szinte minden cikkben Halász Jutkának becézték Halász Juditot. Sőt, több régi film stáblistáján is így szerepel a neve.

oldtimer képe

Nem egyedi eset, hogy tévedésből más név szerepel a címlapon.

Egy másik „hétköznapi példa” erre „Az ember néha téved” c. film.

Miért?

Ugyanis a „főcímben” a stáblistában szerepel Dénes György neve, mint aki az érettségi találkozón Kázméri-t alakítja, ám ez a színész nem Dénes György! Hogyha az lenne, akkor az 1937-es „Segítség! Örököltem” c. filmben kettős szerepben játszana. Először, mint a film elején egy újságíró, aztán mint Georg, a grófék komornyikja.

(Ám a filmben jól láthatóan két különböző színész játszik)

 

Elképzelhető, hogy amikor a film főcíme készült, akkor még a stáblistán Dénes György neve szerepelt, aki közben lebetegedett és a forgatáson, abban az egyetlen jelenteben, amikor látható Lengyel Vilmos helyettesítette.

 

Viszont a film főcím/stáblistája nem lett javítva.

 

 

üdv.: oldtimer